Heracles boekt moeizame zege op Emmen

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft zijn puike start in de eredivisie een vervolg gegeven met een zege op FC Emmen. De club van trainer Frank Wormuth won in het eigen Polman Stadion wel moeizaam met 2-1. Het was al de vijfde overwinning voor de Tukkers in deze competitie en de club klom zelfs voorlopig over Feyenoord heen naar de derde plek. Met zestien punten heeft Heracles er evenveel als nummer twee Ajax.

De thuisploeg opende stormachtig en stond na zeven minuten al met 2-0 voor. De eerste goal kwam op naam van de actieve Brandley Kuwas, een minuut later schoot Kristoffer Peterson zijn achtste van het seizoen binnen. In de tweede helft had Heracles steeds meer moeite Emmen van zich af te houden. Anco Jansen zorgde voor de aansluiting in de 68e minuut door een strafschop te benutten. Het spel golfde daarna op en neer, met kansen voor beide ploegen, maar tot scores leidde het niet.