Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Landenklassement voor Oranje bij WK wielrennen

INNSBRUCK (ANP) - Hoewel een medaille er in de wegrace net niet inzat, mochten de Nederlandse wielrenners zondag alsnog het podium op. Oranje won bij de WK wielrennen in Innsbruck het landenklassement en dankte dat aan de vrouwen. Juniore Rozemarijn Ammerlaan, Annemiek van Vleuten (beiden tijdrit) en Anna van der Breggen (wegrace) pakten wereldtitels en er waren zilveren medailles voor Van der Breggen (tijdrit vrouwen) en Tom Dumoulin (tijdrit mannen) en brons voor Ellen van Dijk (tijdrit vrouwen).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Nederland won het landenklassement vorig jaar ook al. Toen waren er gouden medailles voor Dumoulin (tijdrit mannen), Van Vleuten (tijdrit vrouwen) en Chantal Blaak (wegwedstrijd vrouwen) en een zilveren plak voor Van der Breggen (tijdrit vrouwen).

Dumoulin pakte op de slotdag nog bijna een medaille, maar strandde op de vierde plaats. ,,Jammer'', zei bondscoach Thorwald Veneberg. ,,Maar ik denk dat Tom niets verkeerd heeft gedaan. We waren als land sterk in de breedte. Van de jongeren heb ik de afgelopen week ook hoopvolle zaken gezien, met de wereldtitel van Rozemarijn Ammerlaan voorop. Dat geeft allemaal perspectief voor de toekomst.''