Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Atletenveld marathon Amsterdam versterkt

AMSTERDAM (ANP) - Het deelnemersveld van de komende marathon van Amsterdam is aangevuld met een aantal sterke lopers. Het zijn de Ethiopiër Mule Wasihun, de Kenianen Gideon Kipketer en Laban Korir en de Turk Kaan Özbilen. Wasihun heeft met 2.05.39 de beste tijd achter zijn naam. Hij eindigde vorig jaar als vierde in de wedstrijd over de klassieke afstand van 42,195 kilometer door de hoofdstad.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Kipketer werd eerder dit jaar tweede in de marathon van Tokio in 2.05.51. Korir liep zijn beste tijd in 2016 in Amsterdam, toen hij als vierde over de meet kwam in 2.05.54. De Turk Özbilen is de winnaar van het zilver op de halve marathon bij de EK van 2016 in Amsterdam. Zijn persoonlijk record is 2.06.10.

De organisatie legde eerder al de toplopers Kenenisa Bekele en Lawrence Cherono vast. Ethiopiër Bekele behaalde olympische- en wereldtitels op de baan en liep twee jaar geleden in Berlijn de marathon in 2.03.03. Cherono, afkomstig uit Kenia, zegevierde vorig jaar in Amsterdam in een parcoursrecord van 2.05.09.