Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dortmund legt tiener Sancho vast tot 2022

DORTMUND (ANP/DPA) - Borussia Dortmund heeft het contract van de achttienjarige Jadon Sancho opengebroken en verlengd tot 30 juni 2022. De Engelse vleugelaanvaller speelt sinds de zomer van 2017 bij de Bundesligaclub. Hij kwam over van Manchester City.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

,,Jadon Sancho is zeer zeker een van meest opwindende spelers in Europa. Met de contractverlenging dragen we bij aan zijn zeer positieve ontwikkeling", zei sportdirecteur Michael Zorc van BVB. Sancho kwam sinds augustus 2017 uit in 18 Bundesligaduels en één keer in de Champions League. Hij is niet alleen de eerste Engelsman met een doelpunt voor Dortmund, maar ook de jongste Engelsman ooit die scoorde in de Duitse topcompetitie.

,,Ik ben heel blij dat ik ruim een jaar geleden voor Dortmund heb gekozen, want alles is uitgekomen. Deze stad ademt voetbal zoals bijna geen andere en bij BVB krijgen jonge spelers kansen om te spelen", laat Sancho weten. ,,Ik ben heel tevreden, gelukkig en trots, om onderdeel van dit team te zijn. Hier groeit iets moois."