Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Louter lof voor Netflix-serie Michiel Huisman

LOS ANGELES - The Haunting of Hill House, de nieuwe Netflix-serie waarin de Nederlandse acteur Michiel Huisman de hoofdrol speelt, krijgt louter lof van Amerikaanse critici. De score op de gezaghebbende recensiesite RottenTomatoes is 100 procent; dit betekent dat de serie nog geen enkel negatief commentaar heeft ontvangen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

The Haunting of Hill House is het nieuwe paradepaardje van streamingdienst Netflix, die tot nu toe geen horrorseries in de portefeuille had. De serie vertelt over een familie die opgroeit in een op het oog gewoon huis dat veel duistere geheimen blijkt te herbergen. Huisman speelt een van de vijf kinderen, die schrijver is geworden en een heel oeuvre van griezelboeken over het huis heeft geschreven.

“De serie bouwt knap en langzaam een verhaal op over onderdrukte trauma’s en ongemak”, prijst het belangrijke entertainmentblad Variety. “Het is een effectief horrorfeest dat op z’n best is als er meer wordt geprobeerd dan de kijker te laten schrikken.” Meer journalisten prijzen het feit dat de tiendelige serie niet voor de gemakzuchtige bloederige schrikeffecten gaat. “De serie blijft hangen niet vanwege alle bekende elementen die goed worden uitgevoerd, maar veel meer om de dingen waarin de serie durft af te wijken van de gebaande paden”, stelt de website The Verge.

The Haunting of Hill House is vanaf 12 oktober te zien op Netflix. Het is niet de eerste grote Amerikaanse serie waar Huisman in te zien is; eerder had hij een vaste rol in onder meer Treme, Orphan Black en Game of Thrones.