Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie linkt moord op Stefaan Bogaerts aan Calow Wagoh MC

De Belg werd geliquideerd in een straat waar zich ook een ontmoetingsplaats voor leden van deze motorclub bevindt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Nee direct 'hard' bewijs is er niet. Maar de politie in Rotterdam heeft het toch nodig gevonden gisterenavond bij Opsporing Verzocht de naam van 'outlaw motorclub' Calow Wagoh MC te noemen. Deze organisatie zou 'mogelijk' iets met de moord op de Belgische Stefaan Bogaerts van doen hebben.

Conflict

Bij Opsporing Verzocht werd een oproep geplaatst aan mensen die mogelijk iets meer van het 'mogelijke' conflict dat de Belg had met een of meerdere leden van deze MC. De club is relatief nieuw in het MC-wereldje, en bestaat voor een deel uit mensen die in het verleden bij de Haagse bende Crips hebben gezeten. Een van de clubgebouwen van de groepering zat in de Lissestraat in Spijkenisse, precies waar Bogaerts september 2017 is doodgeschoten.

Docu

Stefaan Bogaerts woonde in Brasschaat in België en verdiende de kost met het kopen en verkopen van zeecontainers. Hij heeft in de loop van de tijd fikse schulden opgebouwd, die hij voor zijn gezin verborgen hield. De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en daarbij in een conflict verzeild is geraakt. Hier is een docu te bekijken, waarin familieleden ondermeer de wens uitspreken de moord te kunnen oplossen, om het drama dat hun naaste is overkomen psychologisch te kunnen afsluiten.

Pannenkoekenhuis

Vast staat dat Bogaerts niet heel erg bekend was in de buurt waar hij is geliquideerd. Via observaties is vast komen te staan dat hij rijdend in zijn wagen zoekende zijn weg baande door Spijkenisse, alvorens op de plek van aankomst direct te worden doodgeschoten. 

De daders zijn daarop gevlucht in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto is 20 minuten na de liquidatie brandend aangetroffen in Barendrecht, naast pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk. De politie vond daar ook brandende kleding die vermoedelijk van de daders is geweest en heeft daarvan DNA-sporen weten veilig te stellen. Dit kan op de langere termijn uiteraard doorslaggevend zijn.

De Telegraaf

De naam Calow Wagoh is ook genoemd in verband met de aanslag op de Panorama-redactie, op 21 juni. In die zaak is aanstaande vrijdag een pro-forma zitting. In dit onderzoek zijn drie verdachten opgepakt. 

Nieuw is dat de politie meldt dat er ook bij de aanslag op De Telegraaf, enkele dagen later in juni, een vermoeden bestaat dat Calow Wagoh hier iets mee van doen heeft. Dat is eerder nog niet zo voor het voetlicht gekomen.

Calow Wagoh is tot slot ook genoemd in de Jaïr Wessels-liquidatiezaak. Die wordt eind november inhoudelijk behandeld aan de rechtbank van Utrecht.