Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kinderen niet naar school vanwege 'seksbarbies' van juf

In Rotterdam is op een basisschool ophef ontstaan rondom de hobby van een juf. Ouders houden hun kinderen thuis, omdat de gemaakte kunst van de leerkracht aanstootgevend zou zijn.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Kunstenares

Cultuur staat op een basisschool van de Rotterdamse Schoolvereniging hoog in het vaandel, maar toch woedt hier een hevige artistieke discussie. De leerkracht van groep vijf is buiten schooltijd kunstenares en plaatst op haar Facebookpagina barbiepoppen in uitdagende poses. De plastic poppen zoenen met elkaar, buigen voorover en zijn te zien met een ster op hun blote billen. 

Inspectie

Dit schoot bij sommige ouders in het verkeerde keelgat. “Het is toch niet normaal dat een juf dit soort beelden kan hebben?” stuurden ze in een anonieme e-mail naar de directeur van de school. De ouders vinden zelfs dat de leerkracht zichzelf een verdenking van kinderporno op de hals haalt. Ze eisen dat de directie ingrijpt en houden tot die tijd hun kind thuis. Schooldirecteur Per Severin ziet dat er meer dan vijf leerlingen per dag niet naar school komen. Om de situatie het hoofd te bieden, heeft hij inmiddels hulp ingeschakeld van de Onderwijsinspectie en de gemeente.

Model

“Dit betreft een uitstekende leerkracht met een lange staat van dienst. Wat mijn leerkrachten in hun privéleven doen, is niet mijn zaak en zeker niet die van de kinderen, tenzij de privé-activiteiten botsen met onze schoolprincipes”, aldus Severin tegen het AD.  De creatieve leerkracht wil zelf niet reageren. Ze verwijst naar een toelichting die ze eerder gaf op haar kunstwerken, toen zij deze exposeerde. Daaruit wordt duidelijk dat zij kiest voor Barbie als model, omdat zij door mannen en vrouwen wordt gezien als ‘ideaal'.