Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kabinet houdt vast aan strengere keuringen

DEN HAAG (ANP) - De keuring voor arbeidsongeschiktheid wordt strenger, zodat werknemers minder makkelijk in een uitkering komen. Het kabinet blijft bij die afspraak uit het regeerakkoord, die 250 miljoen euro moet opleveren. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken maakte dat woensdag duidelijk in de Tweede Kamer. Hij staat wel open voor eventuele alternatieven van vakbonden en werkgevers, maar houdt vast aan de opbrengst van 250 miljoen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De oppositie, van links tot rechts, ziet niets in het plan, dat ze als ,,asociaal'' bestempelde. Ook de sociale partners voelen er niets voor. Overleg erover, dat ook gaat over loondoorbetaling bij ziekte, verkeert in een impasse.

Maar de regeringspartijen blijven het kabinet steunen. Ze wezen erop dat de instroom in de arbeidsongeschiktheidsregeling stijgt. Ook onderstreepten ze dat het kabinet extra geld wil uittrekken om arbeidsongeschikten te scholen en te begeleiden naar werk. De regeringspartijen riepen het kabinet wel op te zorgen dat het gesprek met de sociale partners weer op gang komt.