Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nike bezorgd om nieuws rondom Ronaldo

Het nieuws dat een vrouw Cristiano Ronaldo beschuldigt van verkrachting schokt de hele wereld. Nu heeft ook zijn sponsor Nike zich erover uitgesproken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ronaldo

Cristiano Ronaldo is een van de beste voetballers ter wereld. Het is dan ook niet gek dat hij veel sponsors heeft, die maar al te graag met de Portugees adverteren. Zo staat hij bijvoorbeeld op de cover van het voetbalspel FIFA 19 en draagt hij altijd kleding van Nike tijdens het voetbal. In 2016 tekende Ronaldo een levenslang sponsorcontract met de kledingfabrikant ter waarde van €860 miljoen.

Nike

Die laatste partij heeft zich nu uitgesproken over de beschuldigingen van verkrachting aan het adres van de stervoetballer. In een e-mail naar de Britse krant The Sun laat het Amerikaanse sportkledingbedrijf weten “erg bezorgd te zijn rondom de storende berichtgeving en de situatie nauwlettend in de gaten te houden.” EA zei ook al de situatie in de gaten te houden en verwacht dat de atleten die het aan zich bindt zich gedragen naar de waarden van het bedrijf.

Eerder zei huporganisatie Save The Children, waar Ronaldo zich voor inzet, “ontmoedigd” te zijn en meer informatie wil.

Fake news

Cristiano Ronaldo zei eerder al dat hij de beschuldigingen “fake news” vindt. Kathryn Moyorga claimt dat de twee seks hadden in 2009 tegen haar wil in Las Vegas. Later zou Ronaldo volgens haar ongeveer €300.000 aan zwijggeld hebben betaald. De Amerikaanse politie onderzoekt nu de zaak.