Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nikkei lager in gemengde regio

TOKIO (ANP) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de effectenbeurs dinsdag lager gesloten. Vooral de exportbedrijven stonden onder druk door een stijgende Japanse yen en de zorgen over de impact van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 1,3 procent in de min op 23.469,39 punten. De automakers Toyota en Honda kampten met de duurdere yen en verloren ruim 3 procent. De Japanse yen wordt in onzekere tijden als een veilige haven gezien en steeg voor de vierde dag op rij in waarde.

De maker van bouwmachines Hitachi Construction Machinery, die veel producten verkoopt in China, daalde 2 procent. Ook de Japanse chipbedrijven werden van de hand gedaan na verliezen in de Amerikaanse chipsector. Tokyo Electron en Advantest leverden rond de 4,5 procent in.

De Chinese beurzen krabbelden wat op na de forse verliezen een dag eerder. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent hoger en in Hongkong won de Hang Seng-index 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney zette daarentegen de daling voort en verloor 1 procent. De Zuid-Koreaanse beurs was gesloten vanwege een nationale feestdag.