Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Def Leppard mogelijk in Hall of Fame

CLEVELAND - Def Leppard, Devo en Roxy Music maken voor het eerst kans op een plek in de Rock & Roll Hall of Fame. Ze zijn samen met onder anderen Radiohead, Stevie Nicks, Rage Against the Machine, The Cure, Janet Jackson, Kraftwerk en LL Cool J genomineerd door het museum voor popgeschiedenis in Cleveland.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Jaarlijks wordt een select groepje artiesten uitverkoren voor de Rock & Roll Hall of Fame. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moeten artiesten minstens 25 jaar geleden hun eerste single hebben uitgebracht.

Verschillende artiesten die de eervolle plek in eerdere jaren misliepen, krijgen nu weer een kans. Zo zijn Kraftwerk en LL Cool J al voor de vijfde keer genomineerd. Radiohead en Rage Against the Machine maakten vorig jaar voor het eerst kans. De uiteindelijke plekken worden uitgedeeld op basis van een stemming onder meer dan duizend mensen uit de muziekindustrie, muzikanten, journalisten en historici.

Het museum maakt in december de vijf nieuwe leden bekend. Vorig jaar viel die eer Bon Jovi, Dire Straits, the Moody Blues, the Cars en Nina Simone te beurt.