Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Filmstudio stapt plots uit Roger Ailes-film

LOS ANGELES - Twee weken voor de start van de productie van de film over Roger Ailes, de omstreden mede-oprichter van Fox News, heeft filmstudio Annapurna Pictures plots zijn handen van het project afgetrokken. Een reden is niet gegeven, maar volgens The Hollywood Reporter heeft het met het budget te maken. Een Canadese studio zou nu in het gat stappen om de film toch mogelijk te maken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het nieuws komt onverwacht. Maandag werd nog gewoon een nieuw lid van de cast bekendgemaakt: Malcolm McDowell gaat Rupert Murdoch spelen.

Eerder werd al bekend dat de hoofdrol van Roger Ailes voor John Litgow is. Ook Nicole Kidman, Margot Robbie en Charlize Theron zijn al aangekondigd. Nicole speelt presentatrice Gretchen Carlson, die Ailes in 2016 aanklaagde voor seksuele intimidatie. De zaak werd uiteindelijk de ondergang van de Fox-topman, die vorig jaar overleed.

Charlize is in de nog titelloze film te zien als de bekende Amerikaanse televisiejournaliste Megyn Kelly. Na de beschuldigingen van Carlson liet ook zij weten in het begin van haar carrière te zijn lastiggevallen door Ailes. Twee dagen later trad hij af bij Fox. Margot speelt in de film een fictieve producent van Fox News.