Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Taylor Swift verbreekt American Music Award-record

LOS ANGELES - Taylor Swift was in de nacht van dinsdag op woensdag de grote winnaar van de American Music Awards. De 28-jarige zangeres won voor de vierde maal het beeldje voor beste artiest van het jaar. Hiermee vestigde Swift een record; nog nooit eerder lukte dit een collega van haar.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Daarnaast won Swift de prijzen voor beste vrouwelijke artiest, beste tournee van het jaar en beste popalbum. De zangeres gebruikte de uitreiking wederom om haar fans aan te sporen om vooral te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen in de VS in november. Het worden spannende verkiezingen gezien de marginale meerderheid van de Republikeinen van president Donald Trump in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden.

Een oproep op sociale media van de zangeres eerder deze week bleek een enorm effect te hebben. In de afgelopen twee dagen is het aantal 18- tot 24-jarigen dat zich heeft laten registreren als kiezer "significant" gestegen, meldt Billboard op basis van cijfers van vote.org. Sinds zondag meldden zich bijna 71.000 jongeren aan.

Politieke voorkeur

Swift publiceerde maandag een lang bericht op sociale media waarin ze het voor het eerst in haar carrière over haar politieke voorkeur heeft. De zangeres gaf aan dat zij tijdens de Amerikaanse midterm-verkiezingen in november op twee Democraten stemt. De 28-jarige riep haar volgers daarna op om ook te gaan stemmen en hun research te doen voordat ze naar de stembus gaan.

Taylor Swift is niet de enige beroemdheid die haar bekendheid inzet. Zo was Rihanna dinsdag ook in touw met een oproep en sloot ook Katy Perry zich daarbij aan.