Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

BMX'ster Smulders verder met kleiner team

HORSSEN (ANP) - BMX'ster Laura Smulders zet haar loopbaan voort in een kleiner team. De afgelopen jaren maakte de wereldkampioene, samen met haar zus Merel, deel uit van Team Oegema TVE. De zussen Smulders gaan verder als Team TVE Sport met Ger Bongers als coach.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Met TVE als sponsor begon de 24-jarige Smulders, dit jaar ook winnares van de wereldbeker, vier jaar geleden haar eigen ploeg die onder leiding van trainer Martijn Jaspers langzaam uitbreidde. ,,Zonder hem had ik deze successen niet behaald'', zegt Smulders op haar website. ,,Samen met onder meer mijn coach Ger Bongers en krachttrainers ga ik er alles aan doen om de komende jaren zo hard mogelijk te rijden en mijn ploeggenoten te ondersteunen op weg naar hun doelen.'' De ploeg zal verder bestaan uit Ian van Heugten, Stef van Doren en Wouter Segers.

Bij haar oude team, dat verder gaat als Team Oegema, werd deze week Twan van Gendt nog als nieuwkomer gepresenteerd. Smulders is duidelijk in haar ambitie. ,,Op de Spelen van Tokio ga ik voor goud en wil ik met Merel op het podium staan.''