Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Takeaway in trek op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak viel woensdag een handelsupdate van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com in de smaak bij beleggers. De aandelenbeurs in Amsterdam opende vrijwel vlak en ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Verzekeraar ASR kwam met een update van de strategie naar buiten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel vrijwel ongewijzigd op 537,12 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 770,20 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen zakten tot 0,2 procent.

Bij de middelgrote fondsen dikte Takeaway.com bijna 7 procent aan. Het bedrijf zag het aantal bestellingen in de belangrijke Duitse markt in het derde kwartaal met 40 procent toenemen. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 17 procent.

ASR won 0,3 procent bij de hoofdfondsen. De verzekeraar liet voorafgaand aan een bijeenkomst met investeerders weten de komende jaren zowel zelfstandig als via overnames te willen groeien. Volgens bestuursvoorzitter Jos Baeten kijkt ASR ook naar de Nederlandse branchegenoot Vivat, maar de overname moet ,,wel passen''.