Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie pakt verdachte liquidatie Stefaan Bogaerts op

De 47-jarige man is lid van de outlaw-club Calow Wagoh Main Triade, en is afkomstig uit Den Haag.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zoals wij vorige week al voorspelden heeft de politie een doorbraak kunnen realiseren in de Stefaan Bogaerts-zaak. Er was immers dna aangetroffen in de vluchtwagen, die in Barendrecht uitgebrand was gevonden. En vermoedelijk op basis daarvan hield de politie dinsdagmiddag een 47-jarige man uit Den Haag aan in het huis van bewaring in Alphen aan de Rijn - de naam van deze persoon is niet bekend gemaakt. Hij wordt verdacht van de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. Deze inwoner van Braschaat (B) werd op 21 september 2017 doodgeschoten in zijn auto.

Tips

Vorige week was de moord op Bogaerts nog een item bij Opsporing Verzocht. Op basis van die uitzending zijn 4 tips binnengekomen, die op dit moment verder worden nagetrokken.

Toen al werd er een link gelegd met Calow Wagoh MC, de club die de laatste tijd zoveel in het nieuws is bij geruchtmakende zaken. Zo zijn ook de verdachten van de Panorama-aanslag lid van deze organisatie, als ook een van de verdachten die betrokken waren bij de liquidatie van 'de broer van de kroongetuige' Reduan B.

Een van de verdachten in het onderzoek naar de moord op de broer van de kroongetuige is inmiddels binnen dat onderzoek vrijgesproken maar komt ook uit Den Haag, en is ook lid van Calow Wagoh, dat is Gwensley G. (34) die nu (nog) vastzit voor wapenbezit.

Ontmoetingspunt

De moord op Bogaerts heeft plaatsgevonden op een locatie in Spijkenisse waar destijds een ontmoetingspunt voor deze club was. Dat de verdachte die nu is aangehouden lid blijkt te zijn van deze outlaw-vereniging. Niet bekend is of hij een frequent bezoeker was van de genoemde locatie in Spijkenisse - maar uiteraard zal de politie daar onderzoek naar doen. Overigens is de politie ook nog op zoek naar andere daders in deze zaak. Kort voor de liquidatie zouden er een drietal mannen hebben rondgelopen in Spijkenisse die zich verdacht gedroegen.

Schaduwbestaan

Het idee dat algemeen de ronde doet is dat Bogaerts verstrikt was geraakt in een schuldenproblematiek. Dat hij die schulden niet kon- of wilde aflossen en zo in het web van de georganiseerde misdaad verstrikt is geraakt. De Belg werkte als verhuurder en verkopers van scheepscontainers en was actief op de vastgoedmarkt in Spanje. Zijn familie heeft naar buiten gebracht dat hij voor hen veel zaken verborgen hield. Dit schaduwbestaan kwam naar voren toen bleek dat de man uit Braschaat met een bestelbusje rond reed waarvan de registratie niet was doorgegeven aan zijn vrouw.

Onder vuur

Op de avond van 21 september 2017 rijdt Stefaan Bogaerts door Spijkenisse. Rond 21.20 uur parkeert hij in de Lisstraat, waar hij een afspraak heeft. Vrijwel direct wordt hij van dichtbij onder vuur genomen en overlijdt ter plekke. De daders vluchten in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto is niet veel later, na de liquidatie, brandend aangetroffen in Barendrecht, naast een pannenkoekenhuis. De politie vindt daar ook uitgebrande kleding, die vermoedelijk van de daders is geweest en heeft daarvan DNA-sporen weten veilig te stellen.