Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Invallen en arrestaties bij Belgisch voetbal

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België is een groot justitieel onderzoek gaande naar belastingfraude en matchfixing in de hoogste klasse van het profvoetbal. Inmiddels heeft de politie onder anderen twee bekende makelaars opgepakt. Club Brugge's coach Ivan Leko is meegenomen voor verhoor, zo melden diverse media. Bij Club Brugge, Lokeren, Kortrijk en Gent zouden invallen zijn gedaan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Volgens VTM Nieuws werd Leko woensdagochtend door de politie uit zijn huis gehaald en meegenomen voor verhoor. Voorzitter Bart Verhaeghe bevestigt bij de zender dat een huiszoeking gaande is. ,,Wij verlenen onze medewerking aan het onderzoek en hebben niets te verbergen.'' Naar verluidt zouden twee specifieke wedstrijden in de Pro Jupiler League worden onderzocht in verband met matchfixing.

Volgens nog onbevestigde berichten zouden ook de scheidsrechters Bart Vertenten en Sebastien Delferière zijn meegenomen voor verhoor.

Ook de Iraans-Franse spelersmakelaar Mogi Bayat is opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. Bayat doet zaken met vrijwel alle grote clubs in België. Ook de praktijken van makelaar Dejan Vejlkovic worden onderzocht.