Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bus met drugsafval Weezenhof reed door bijzonder natuurgebied

De politie heeft een tiplijn geopend om te weten te komen of meer mensen de bus met drugsafval bij Nijmegen en Overasselt hebben zien rijden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Er is iets merkwaardigs aan de hand met de route die de eigenaren van de bus vol drugsafval hebben afgelegd, zo valt vast te stellen op basis van de kaarten die nu in omloop zijn. Zoals het zich laat zien wisten de personen zich nauwelijks raad met hun voorraad. Want afgaande op het spoor dat deze bus met drugsafval heeft gelekt moet er sprake zijn geweest van een soort doelloze tocht rondom het ecologisch bijzondere vennengebied Sint Walrick bij Nijmegen. Een tocht die uiteindelijk tot in de Nijmeegse wijk Weezenhof reikte, gelegen in stadsdeel Dukenburg, waar de bus is achtergelaten door twee personen die de benen hebben genomen. Om de bus heen was een enorme hoeveelheid chemisch afval gelekt. Afval dat al eerder op de 9 km tellende route is gelekt.

Rijrichting

De politie wil weten of er mensen zijn die de daders van deze gevaarlijke chemische lozing hebben gezien op hun krankzinnige tocht. 'Heb jij gisteren rondom de kleine witte vrachtwagen iets opvallends gezien? Bijvoorbeeld een andere auto die voor of achter de bus reed? Of heb je de vrachtwagen in Overasselt zien rijden? We willen graag de rijrichting van de vrachtwagen weten,' zo meldt een twitterbericht van de Politie Gelderland. 

Een kaart met alle straten die de afgelopen uren afgesloten zijn geweest. Opvallend is de lijn die naar Malden is doorgetrokken.

Woonplaatsen

Wie de kaart bekijkt die de politie heeft verspreid ziet dat er sprake is van drie woonplaatsen die door de eigenaren van de bus zijn afgelegd: Malden, Heumen (Overasselt) en Nijmegen (Weezenhof-Dukenburg). Het doet vermoeden dat de personen die de bus bestuurden de opdracht hadden de drugs te lozen maar op de een of andere manier niet meer wisten waar dat te doen - terwijl er ook nog het een en ander gelekt werd.

Zie deze kaart:

Kaart zoals hij door de politie Gelderland is verspreid.