Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Producent Soldaat van Oranje geridderd

KATWIJK - Fred Boot, de producent van hitmusical Soldaat van Oranje, heeft woensdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Cornelis Visser van Katwijk benoemde de theatermaker tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het was woensdag exact acht jaar geleden dat de eerste try-out van de voorstelling werd gespeeld.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Boot was woensdagmiddag met een aantal andere makers aanwezig bij een speciale voorstelling van ouderenorganisatie Vier het leven en een aantal middelbare scholen uit de regio. De middag stond in het teken van het doorgeven van de geschiedenis aan andere generaties. Na afloop werd de theaterman verrast met de koninklijke onderscheiding.

De producent begon in 2003 met het ontwikkelen van de voorstelling Soldaat van Oranje, die vertelt over het leven van Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema. De musical is inmiddels de meest succesvolle Nederlandse theaterproductie ooit. De voorstelling werd al ruim 2500 keer opgevoerd en gezien door meer dan 2,7 miljoen mensen.

Tot de grote fans van de voorstelling behoren onder meer koning Willem-Alexander en zijn dochters, die het stuk meerdere malen bezochten.