Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Koers Broadcom omlaag door 'vervalst document'

NEW YORK (ANP) - Chipreus Broadcom heeft woensdag een duikeling gemaakt op de beurs in New York. Dat gebeurde na een oproep van de Amerikaanse senator Rand Paul om de door Broadcom voorgenomen miljardenovername van softwarebedrijf CA Technologies nogmaals te onderzoeken. Volgens Broadcom zelf zou sprake zijn van een misverstand door een vervalst document.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Paul drong erop aan opnieuw te kijken naar de deal waarmee een kleine 19 miljard dollar is gemoeid, omdat de nationale veiligheid mogelijk in het geding zou zijn. Broadcom stelde later dat de informatie waarop de senator zich baseerde, afkomstig is uit een nep-memo. Het concern benadrukte dat diverse toezichthouders al akkoord zijn met de overname, waardoor deze naar verwachting nog in 2018 kan worden afgerond.

Broadcom zag eerder een poging om branchegenoot Qualcomm in te lijven op niets uitlopen. De Amerikaanse overheid verbood die deal eveneens op basis van veiligheidsoverwegingen. Het hoofdkantoor van Broadcom stond toen nog in het Singapore, maar inmiddels is de hoofdzetel weer in de Verenigde Staten. Het aandeel kelderde woensdag tot meer dan 4 procent. Later noteerde Broadcom tussentijds 2,8 procent in de min.