Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Preses Fenerbahçe doet boekje open

ISTANBUL (ANP) - In een lange verklaring op het tv-kanaal van Fenerbahçe heeft voorzitter Ali Koç tekst en uitleg gegeven over de gang van zaken de afgelopen maanden in de technische staf van de Turkse club. De preses maakt duidelijk dat hoofdtrainer Phillip Cocu binnen zijn staf nogal wat tegenwerking van assistenten heeft gekregen. Ook de komst van Erwin Koeman als naaste assistent leidde tot de nodige oppositie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Nederlandse trainers, onder wie ook Chris van der Weerden, werden volgens Koç zelfs min of meer gepest. Zo lag er eens voor het begin van een wedstrijd een rol tapijt in de kleedkamer van Fenerbahçe. Bij verlies zou Cocu in het kleed worden gerold en worden teruggestuurd naar Nederland, zo zei één van de Turkse assistent-trainers.

Volgens de openhartige voorzitter zouden ook nog gevoelige informatie, statistieken en videobeelden betreffende de spelers, de trainingen en de wedstrijden van Fenerbahçe zijn gelekt. Andere computerbestanden over vorig seizoen waren onvindbaar gemaakt. Na al die schokkende berichten besloot Koç de drie betrokken assistent-coaches onlangs weg te sturen.