Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Centrum voor diagnose vleesetende bacterie

BEVERWIJK (ANP) - De oprichting van een speciaal centrum moet voorkomen dat mensen met de levensbedreigende onderhuidse infectie, necrotiserende fasciitis, door een te late diagnose overlijden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De infectie, ook wel 'de vleesetende bacterie’ genoemd, verspreidt zich razendsnel door het lichaam en leidt binnen enkele uren tot ernstig ziek zijn en uitval van organen.

Met medewerking van de Nederlandse Brandwonden Stichting en in samenwerking met de brandwondencentra in Rotterdam en Groningen wordt gewerkt aan een Fasciitis Centrum Nederland. Dit centrum richt zich op het versnellen van de diagnose door (huis)artsen en het bevorderen van de beste behandeling.

,,Ik ben iedere keer weer onder de indruk van de uitgebreide en diepe wonden bij deze patiënten als ze bij ons in het brandwondencentrum binnenkomen. Soms nog erger dan bij een derdegraads verbranding. Een snellere diagnose en de juiste behandeling kan veel schade voorkomen’’, zegt Annebeth de Vries, chirurg in het Brandwondencentrum Beverwijk.