Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Noodweer treft Sardinië

CAGLIARI (ANP/WEERONLINE) - Het Italiaanse eiland Sardinië heeft te kampen met zware regenval waardoor rivieren uit hun oevers zijn getreden. Een vrouw wordt sinds donderdagochtend vermist, meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De vrouw en haar gezin zaten in een auto bij de stad Cagliari toen zij door een overstroming werden verrast. Haar man en kinderen werden gered.

In en rond Cagliari kwam het openbare leven tot stilstand. In opdracht van de gemeente zijn scholen, parken, begraafplaatsen, musea, bibliotheken en sportfaciliteiten gesloten. De burgerbescherming heeft de hoogste stormwaarschuwing afgegeven. Een brug tussen Cagliari en Capoterra is ingestort door het wassende water.

Doden door noodweer

Ook op het Italiaanse vasteland, waaronder de kustregio Ligurië, waarschuwen de meteorologische diensten voor onweersbuien. Ondanks de hevige regenval is de situatie daar onder controle, aldus Ansa. Volgens Weeronline blijft er donderdag kans op enkele regen- en onweersbuien op Sardinië. De dagen daarna is het overwegend droog.

Woensdag vielen op Mallorca en de andere Balearen, zo'n 400 kilometer ten westen van Sardinië, door noodweer zeker tien doden, onder wie een Nederlandse vrouw.