Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vennegoor of Hesselink hoofdscout bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Jan Vennegoor of Hesselink maakt promotie bij PSV. De 39-jarige oud-spits volgt John de Jong op als hoofdscout van de Eindhovense club. Vennegoor of Hesselink is al vier jaar actief als scout bij PSV, dat een nieuwe hoofdscout zocht nadat John de Jong was doorgeschoven naar de functie van technisch manager. De Jong nam die taak over van de naar Everton vertrokken Marcel Brands.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Vennegoor of Hesselink stuurt als hoofdscout een team van zeven scouts aan. Verder heeft hij een ondersteunende rol richting De Jong en hoofdtrainer Mark van Bommel over de samenstelling van de selecties van het eerste en tweede elftal.

,,In het kader van de continuïteit is het erg waardevol als je het vertrek van sommige mensen op kunt vangen met collega’s die gewend zijn aan de manier van werken en de eisen die we stellen. We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen'', aldus De Jong.

Negentienvoudig international Vennegoor of Hesselink voetbalde behalve voor PSV ook voor FC Twente, Celtic, Hull City en Rapid Wien.