Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wall Street blijft dicht bij huis

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager geopend na de forse verliezen van een dag eerder. De dalende beurzen in Azië en Europa en een mix van nervositeit over oplopende rentes op de obligatiemarkt en handelsvrees drukken het sentiment. De inflatie in de VS viel lager uit dan verwacht, wat weer wat tegenwicht bood.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,4 procent lager op 25.518 punten. De brede S&P 500 leverde 0,3 procent in en stond op 2777 punten. Techbeurs Nasdaq ging 0,2 procent omlaag tot 7409 punten.

De inflatie kwam in september uit op 2,3 procent, tegen 2,7 procent in augustus. De oplopende consumentenprijzen spelen een belangrijke rol in het rentebeleid van de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken verhoogde de rente dit jaar al drie jaar en algemeen wordt gerekend op een vierde rentestap in december, tot ergernis van president Donald Trump.

Twitter in de lift

De hogere rentes op obligaties zorgen voor oplopende financieringskosten voor bedrijven. Ook worden obligaties een interessantere belegging, waardoor sommige investeerders geld uit aandelen verschuiven naar de waardepapieren.

Bij de bedrijven wordt onder meer gekeken naar de technologiesector, die woensdag een flinke tik te verwerken kreeg. Amazon en Google-moeder Alphabet gingen in de eerste handelsminuten respectievelijk 0,7 procent en 0,3 procent omlaag. Twitter ging 1,6 procent omhoog.