Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geen extra druk bij makers De Luizenmoeder

AMSTERDAM - De vele lofuitingen aan het adres van De Luizenmoeder zorgen niet voor extra druk bij de makers van het programma, die druk bezig zijn met het tweede seizoen van de serie. Sterker nog, het schrijven van de vaak pijnlijk herkenbare scènes is juist makkelijker geworden. Dat vertelde Ilse 'juf Ank' Warringa donderdag op de rode loper van het Gouden Televizier-Ring Gala.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Ik heb eerlijk gezegd helemaal geen last van extra druk", zei Ilse voor de camera van het ANP. "En Diederik ook niet. Wij schrijven vanuit hetzelfde onderbuikgevoel en vanuit dezelfde satire. Ik kan niet anders dan van daaruit schrijven." Voor Ilse en Diederik Ebbinge, die net als Warringa De Luizenmoeder niet alleen schrijft maar ook een rol heeft in de serie, is het juist makkelijker geworden. "Omdat we de personages beter kennen."

De Luizenmoeder maakt donderdagavond kans op de Gouden Televizier-Ring. Warringa won eerder al een Gouden Kalf voor haar vertolking van juf Ank en in juni kreeg de comedyserie over de leerlingen, ouders, docenten en het personeel van een basisschool de Zilveren Nipkowschijf. "Het blijft iets heel vreemds, een heel abstract gegeven", zegt Ilse over de nominatie. Zij maakt ook nog kans op de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. "Ik kan het nog steeds niet bevatten. Al die lof, het is heel abstract en heel surreëel. Maar goed, dit hele jaar is voor mij heel surreëel."