Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

D66 wil dat Hoekstra bezoek aan Riyad afzegt

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) moet niet naar Saudi-Arabië afreizen nu dat land de verdenking op zich heeft geladen journalist Jamal Khashoggi te hebben omgebracht. De bewindsman behoort tot de sprekers op een investeringsconferentie in Riyad later deze maand, maar regeringspartij D66 roept hem op af te zeggen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

,,Minister Hoekstra moet zijn bezoek aan deze conferentie, waar de kroonprins van Saudi-Arabië gastheer is, heroverwegen'', vindt Tweede Kamerlid Joost Sneller. ,,Nu er zulke sterke verdenkingen zijn dat dit regime een journalist op deze manier het zwijgen heeft opgelegd, zou een optreden daar naast de minister van Financiën op dit moment een verkeerd signaal afgeven.''

Hoekstra noemt de berichten uit Turkije, waar Khashoggi zou zijn vermoord, ,,buitengewoon zorgelijk en verontrustend. De minister laat zich naar eigen zeggen over de situatie informeren door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij wil nog niet vooruitlopen op eventuele gevolgen voor zijn reisplannen.