Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fleetwood Mac betwist aanklacht Buckingham

LOS ANGELES - De leden van Fleetwood Mac vragen zich af wat de ware beweegredenen zijn van Lindsey Buckingham om de band voor de rechter te slepen. Zij zijn in ieder geval nog niet op de hoogte gesteld van de aanklacht, iets wat eigenlijk eerst zou moeten in plaats van naar de media stappen, zegt een woordvoerder in een reactie tegen Rolling Stone.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Het is onmogelijk voor de band om te reageren op een aanklacht die ze nog niet hebben gezien", aldus de woordvoerder. "Het is gebruikelijk dat eerste alle partijen worden ingelicht, iets wat meneer Buckingham noch zijn advocaat heeft gedaan. Je kan je daardoor afvragen wat zijn werkelijke beweegredenen zijn."

Donderdag werd bekend dat de ontslagen Buckingham compensatie eist voor de gemiste inkomsten van een tournee die de band voor dit jaar gepland had staan. Volgens zijn advocaten kan dat bedrag oplopen tot ruim 14 miljoen dollar.

Eerder dit jaar maakte Fleetwood Mac bekend zonder Buckingham verder te gaan omdat hij liever solo verder zou willen. De gitarist wilde de tournee naar eigen zeggen alleen uitstellen.