Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

RTL Late Night trekt kijkers met pietendiscussie

HILVERSUM - De uitzending van RTL Late Night met Twan Huys, waarin een voor- en tegenstander van Zwarte Piet aan tafel zaten, heeft voor een opleving van de kijkcijfers gezorgd. Vrijdagavond keken er 592.000 mensen naar de talkshow, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Volgens Mediacourant is het de meest bekeken uitzending sinds de Voice-special vorige maand.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Twan Huys had in zijn programma Jenny uitgenodigd, het boegbeeld van de blokkeeractie op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar. Zonder dat zij het wist, schoof ook een anti-zwartepietactivist aan. Dat leidde tot een heftige discussie tussen de gasten, die zich op Twitter voortzette. "Dit is zó onverstandig: als gast weet je nu dus dat afspraken nul en generlei waarde hebben bij deze presentator", is een van de reacties. "Schandalig om je gasten zo voor het blok te zetten", zegt een ander. RTL reageerde na de uitzending en liet weten dat "de Late Night Tafel van Twan Huys van iedereen is".

De kijkcijfers van The Talent Project blijven deze week wederom steken onder een miljoen kijkers. De vierde aflevering van de talentenjacht op RTL4 trok 876.000 kijkers. Het best bekeken programma van de vrijdagavond was het NOS Journaal van 20.00 uur (1,8 miljoen), gevolgd door 2 voor 12 (1,2 miljoen) en De wereld draait door (1,1 miljoen).