Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Nachtvluchten Schiphol beperken voor groei'

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal van 32.000 nachtvluchten op Schiphol zou met een derde moeten krimpen om een verdere groei van de luchthaven na 2020 mogelijk te maken. Dat stellen vier provincies en dertig gemeenten voor aan de Omgevingsraad Schiphol (ORS), die voor de kerst advies moet uitbrengen over het gewenste toekomstscenario voor de nationale luchthaven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Volgens Adnan Tekin, gedeputeerde van Noord-Holland (Natuur, Milieu, Schiphol en Arbeidsmarkt) en delegatieleider namens de gemeenten en provincies binnen de ORS, kan het aantal nachtvluchten met 10.000 afnemen. ,,Die leiden tot veel verstoring van de nachtrust en voegen niet veel toe aan de economisch belangrijke netwerkfunctie van Schiphol", bevestigt hij een bericht in De Telegraaf.

Door afname van het aantal nachtvluchten tussen middernacht en 05.00 uur 's ochtends daalt volgens hem ook de hoeveelheid klachten over nachtelijke geluidsoverlast. Tekin verwacht dat daardoor bij omwonenden begrip ontstaat voor uitbreiding overdag van de netwerkfunctie van Schiphol.