Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Enrique leert Engels van Southgate

SEVILLA (ANP) - Bondscoach Luis Enrique van Spanje heeft in de aanloop naar de wedstrijd tegen Engeland voor de Nations League, maandag in Sevilla, zijn bewondering uitgesproken voor zijn Britse collega Gareth Southgate. ,,Ik houd van zijn manier van werken als coach en wat hij nastreeft. Hij wil altijd de bal hebben, hoewel zijn team in balbezit niet echt dominant is. Hij past zich ook goed aan zijn spelers aan'', liet Enrique weten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De voormalige coach van FC Barcelona houdt Southgate naar eigen zeggen nauwlettend in de gaten. ,,Ik volg hem overal, ik bekijk zelfs zijn persconferenties. Ik stel op prijs wat hij zegt en beschouw het ook als een gratis Engelse les. Ik hoop dat hij tegen Spanje het geluk niet aan zijn zijde heeft, maar voor de rest wens ik hem alle geluk van de wereld.''

Spanje heeft onder leiding van Enrique drie keer op rij gewonnen. Vorige maand werd Engeland op Wembley met 2-1 verslagen. Spanje stelde op het WK in Rusland teleur en moest na de achtste finales naar huis. Met Enrique is de wereldkampioen van 2010 bezig aan een nieuwe start.