Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetbalsters VS en Canada naar WK 2019

FRISCO (ANP) - De voetbalsters van de Verenigde Staten en Canada hebben zich geplaatst voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. De twee Noord-Amerikaanse landen verzekerden zich van een startbewijs voor de mondiale eindronde door de finale te halen van het Concacaf-kampioenschap, voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. 'Team USA' veroverde in 2015 tijdens het vorige WK in Canada voor de derde keer de wereldtitel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Amerikaanse voetbalsters versloegen Jamaica zondag in de halve finale van het continentale toernooi met 6-0. Alex Morgan scoorde in haar 150e interland twee keer en voerde haar totaal daarmee op naar 96 doelpunten in de nationale ploeg. Canada bereikte de eindstrijd door Panama met liefst 7-0 te overklassen.

Jamaica en Panama strijden in de 'troostfinale' om het derde ticket naar het WK. De verliezer krijgt volgende maand nog een kans in een intercontinentale play-off, tegen Argentinië.

Zeventien landen hebben zich nu geplaatst voor het WK in Frankrijk, zeven tickets zijn nog te vergeven. De Nederlandse voetbalsters strijden met Zwitserland om één van die plekken.