Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moeder T-mobile optimistisch over Tele2-deal

BRUSSEL (ANP) - Topman Tim Höttges van Deutsche Telekom blijft ,,optimistisch'' over het slagen van de fusiedeal tussen de Nederlandse onderdelen van T-Mobile en Tele2. Dat heeft de baas van het moederbedrijf van T-Mobile gezegd op een telecomcongres in Brussel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De voorgenomen samenvoeging stuitte op een reeks bezwaren vanuit de Europese Commissie, die haar onderzoek naar de fusie vorige maand uitbreidde. Brussel is bang dat er niet genoeg concurrentie overblijft op de Nederlandse telecommarkt na een samensmelting van T-Mobile en Tele2. Zij zijn respectievelijk de nummer drie en vier in Nederland, waardoor een fusie volgens de EU zou kunnen leiden tot hogere prijzen, minder vernieuwing en uitsluiting van telecombedrijven zonder eigen netwerk.

Höttges denkt dat T-Mobile en Tele2 alsnog groen licht zullen krijgen voor de fusie. Hij liet in het midden of Deutsche Telekom concessies zal doen om goedkeuring te krijgen. De Europese Commissie kan bijvoorbeeld eisen dat een bedrijf bepaalde onderdelen afstoot voordat ze groen licht geeft voor een fusie.