Klaassen met Bremen hard onderuit

BREMEN (ANP) - Werder Bremen heeft in de Bundesliga op eigen veld een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. De ploeg van middenvelder Davy Klaassen ging met 2-6 onderuit tegen Leverkusen. Bij de rust was de stand al 0-3 door treffers van Kevin Volland, Julian Brandt en Karim Bellarabi.

In de tweede helft kwam Bremen terug tot 2-3 dankzij doelpunten van Claudio Pizarro, met een assist van Klaassen, en Yuya Osako. Daarna liep Leverkusen weg naar 2-6. De treffers kwamen voor rekening van Kai Havertz, Aleksandar Dragovic en Sebastian Langkamp (eigen doel). Klaassen speelde de gehele wedstrijd bij de thuisclub.

Werder Bremen zakte door de tweede nederlaag naar de vierde plek, op vier punten van koploper Borussia Dortmund. De lijstaanvoerder bleef thuis tegen Hertha BSC steken op 2-2. Bayern München staat tweede, op twee punten van Dortmund. De titelverdediger won met 2-1 bij FSV Mainz.