Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Van het kijken naar horrorfilms val je af'

Volgens onderzoekers van de University of Westminister heeft het kijken naar angstaanjagende horrorfilms een aantal voordelige effecten, waaronder het verbranden van calorieën.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Afvallen

Onderzoekers hebben tien mensen laten kijken naar tien enge films en hebben hun hartslag, zuurstofopname en kooldioxidevermogen gecontroleerd. Ze ontdekten dat het blootstellen van proefpersonen aan angstaanjagende stimuli ervoor zorgt dat er adrenaline vrijkomt. Hierdoor wordt de vecht of vluchtreactie van het zenuwstelsel geactiveerd. Wanneer deze reactie wordt geactiveerd, begint het lichaam vetopslag voor energie te verbranden. Ook dwingt het je lichaam om je metabolisme op te voeren, waardoor je suiker verbrandt zonder zuurstof nodig te hebben.  

Immuunfunctie

Naast voordelen als gewichtsverlies zorgt het kijken naar horror er ook voor dat het lichaam meer witte bloedcellen vrijgeeft. Dit is opnieuw gekoppeld aan de vecht of vluchtreactie van het lichaam en stelt mensen in staat om infecties te bestrijden en stimuleert tijdelijk de immuunfunctie. Maar er is wel één ding, je moet er zelf voor gekozen hebben om naar een horrorfilm te kijken. Als je er niet voor kiest bang te zijn, zal je de voordelen er niet van hebben.