Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Naoufel F. nu ook verdacht van aansturen liquidatie Vincent Jalink

In de pro forma-zitting waarin een van de vermoede schutters Gideon G. voor de rechter staat kwam vanmorgen naar voren dat hij waarschijnlijk is aangestuurd door 'Noffel'.

Naoufel F. nu ook verdacht van aansturen liquidatie Vincent Jalink

'Noffel' en Muhammed S. zouden hebben samengespannen bij de liquidatie op Vincent Jalink (foto boven), dat kwam vandaag naar voren bij een inleidende zitting in de zaak van Gideon G., Zo schrijft Het Parool. Hij wordt ervan verdacht een van de schutters te zijn geweest bij de liquidatie in Diemen, mei 2016.

Urk

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of Noffel' en Muhammed S. in een aparte zaak kunnen worden vervolgd voor het (door)geven van de moordopdracht aan de uitvoerders. Het duo als zodanig kwam voor het eerst naar voren in de Urker cocaïnezaak. De Pakistaans-Amsterdamse crimineel Muhammed S. is in die zaak veroordeeld tot 13,5 jaar cel voor het leiden van een drugsbende die zeker sinds 2015 cocaïne importeerde.

Zoals in dat onderzoek komt ook nu veel informatie uit onderschepte pgp-communicatie. Politie en justitie onderzoeken op dit moment overigens ook nog de rol van een Urker bij het moordcomplot dat Jalink het leven heeft gekost.

Naoufal F. 

Terrorist

Het is nu de derde opdracht voor moord, waar Noffel van wordt verdacht, met náme op basis van onderschept pgp-verkeer. Er was al de moordaanslag op Pjotr R. in 2015 in Diemen. Daarnaast de liquidatie op de Iraanse terrorist Mohammed Reza Kolahi Samedi, in datzelfde jaar in Almere. Door Noffel overigens in de berichten 'die Turk' genoemd. 

Hoger beroep

Voor Noffel zou het een zegen zijn als het inbrengen van dit telecom-bewijs nietig wordt verklaard in een van de zaken waarin hij betrokken is. Op dit moment loopt zijn hoger beroep in de Pjotr-zaak, Tandem 2. Zijn advocatenteam zal bij een inhoudelijke behandeling van die zaak alles op alles stellen om de manier waarop justitie aan het pgp-materiaal gekomen is ter sprake te stellen.

Verdenkingen

De kans dat het OM met nog meer zware verdenkingen gaat komen, puttend uit dezelfde bron, is aanzienlijk. Daarvoor hoeven we alleen maar te kijken naar de man die vandaag voor moest komen. Gideon G. zou deel hebben uitgemaakt van een groepje schutters die via een tussenpersoon 'klussen' aannamen. En vorige week vernamen we dat 'Rico de Chileen' in nauw contact stond met Noffel en hem zelfs financieel ondersteunde toen die ondergedoken zat in een safe house in Dublin. Ook deze Rico is door justitie in verband gebracht met moordzaken.