Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Huiveringwekkende telefoontaps Esther Paul

Voorafgaand aan de moord op Esther Paul vond een woningoverval plaats op de moeder van de ex van de in 2017 omgekomen Paul. De rechtszaak daaromtrent is in november al afgehandeld.

Huiveringwekkende telefoontaps Esther Paul

NB. Dit is een update van een stuk dat eerder online heeft gestaan.

Donderdag maakte de politie bekend dat er twee verdachten zijn opgepakt in de zaak rondom de dood van Esther Paul, uit Almere. Haar stoffelijk overschot werd voorjaar 2017 aangetroffen in het Veluwemeer. De verdachten zouden een schoonvader (Mike J.) en diens schoonzoon (Victor K.) zijn. De schoonvader zou in de beveiliging zitten. De Telegraaf schrijft dat het om een voormalige buurman gaat van Paul. Deze Mike is verder ook genoemd als benadeelde partij in het dossier rondom de afpersingen van de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Diens schoonzoon Victor K. - nu dus ook verdachte - zou een bekende MMA-sporter zijn.

Rechtszaak

Wat veel media niet hebben meegekregen (inderdaad, ook Panorama niet) is dat er al een rechtszaak in eerste aanleg is afgehandeld waarin Esther Paul een grote rol speelt. Een verdachte vrouw heeft bij de rechtbank in Lelystad medio november '18 ter zitting verklaard dat Paul de opdracht gaf tot een roofoverval op 8 december 2016, bij de toen 78-jarige moeder van haar ex Frank G. in Almere. De in Nijmegen geboren Paul en de gewezen krachtsporter Frank G. waren op dat moment al enige tijd uit elkaar en leefden met elkaar op voet van oorlog. Eerder waren ze beiden verdachten in een grote marihuana-zaak. 

600.000 euro

Bij de overval op de moeder van Frank G. - december 2016 - werd het slachtoffer vastgebonden met tape. De vrouwelijke verdachte - die zich later zou ontpoppen als cruciale getuige - nam samen met twee andere mannen 600.000 euro mee. De buit verdeelden ze onderling. De vrouw bekende tegenover de politie dat ze nog nooit zoveel geld had gezien. Esther Paul zou de drie overvallers op pad hebben gestuurd met het advies zich te kleden als DHL-postbezorgers. Wat ook gebeurde.

Paul, bang geworden nadat de actie in het milieu uitlekte, zegt vervolgens op een door de politie in handen verkregen gesprek dat ze alles zal gaan 'opbiechten'. Ze verkeerde op dat moment in doodsnood. Later zou uitkomen dat die angst gegrond was.

Vonnis

Het vonnis in die zaak, waarbij twee mannen - Alan 'Rasta' B. en Gilliamo 'Bad Boy' M. - zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot vijf jaar staat online. Beiden waren destijds lid van No Surrender MC. Zie hier het vonnis. De cruciale (vrouwelijke) verdachte/getuige in dit proces is tot nu toe vrijuit gegaan, vermoedelijk omdat justitie haar woorden heeft 'gehonoreerd.' Ze geldt nog wel als verdachte maar is nog steeds niet aangeklaagd. Verder is er hoger beroep aangespannen door de twee mannen die nu veroordeeld zijn.

Een gedeelte uit het vonnis waarbij de getuige ingaat op de modus operandi. 
Gedeelte vonnis dat handelt over telefoongesprekken.

Beschuldigingen

Advocate mr. Manon Aalmoes van een van de verdachten spreekt: "Onze cliënten – de mannen - zijn inmiddels helaas veroordeeld, terwijl de vrouwelijke verdachte – die ook in de woning zou zijn geweest van de moeder van Frank G - nog steeds buiten schot is. De Officier zei ter zitting opeens haar nog te zullen gaan vervolgen. Die mededeling  is uitsluitend gedaan om onze beschuldigingen dat deze vrouw toezeggingen zijn gedaan over niet-vervolgen, van tafel te vegen. De vrouwelijke verdachte heeft behoorlijk gesproken. Ter zitting heeft de politie-ambtenaar gezegd dat hij het verschil niet weet tussen niet-vervolgen en niet belasten en dat er daarom ‘misverstanden’ zijn ontstaan. Wat mij betreft een behoorlijke klucht. Cliënten zijn in hoger beroep."

Onderduik

Het is het misdaadrama dat vooruitloopt op Paul's onderduik april 2017 op vakantiepark Rivièra Beach in Biddinghuizen. Ze krijgt hierbij door haar zelf ingschakelde beveiliging. Vermoedelijk hebben deze beveiligers dubbelspel gespeeld en haar verblijfplaats doorgegeven aan de personen die haar hebben vermoord.

Het Parool schrijft donderdag dat Paul verminkt zou zijn aangetroffen in het Veluwemeer. Iets dat niet door iedereen wordt gedeeld. Zo heeft de familie van Paul zich via berichten op social media altijd verweerd tegen deze informatie: het lichaam van Paul zou dan wel gevonden zijn in het water, de verminkingen waarover wordt gesproken zouden bij een schouw niet zijn aangetroffen.