Ajax verliest bij Heracles

ALMELO (ANP) - Ajax is het helemaal kwijt na de winterstop. De nummer twee van de eredivisie verloor zaterdag ook de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo: 1-0.

Een lamlendig en slordig Ajax stapelde vooral voor rust fout op fout en kon de achterstand in de tweede helft niet meer goedmaken. Als PSV zondag wint bij FC Utrecht, dan vergroot het de voorsprong op de concurrent uit Amsterdam tot maar liefst acht punten.

Ajax heeft slechts vier punten overgehouden aan de eerste vier competitiewedstrijden na de winterstop. Dat voorspelt weinig goeds voor het duel van woensdag met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Heracles dankte de zege aan een treffer van Mohammed Osman, die in de zeventiende minuut een blunder van doelman André Onana afstrafte. De thuisclub had na zes minuten al op voorsprong moeten komen, maar Brandley Kuwas miste een strafschop.