Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rechtbank oordeelt over inbraak bij Witteman

AMSTERDAM - Drie Amsterdamse verdachten van een inbraak in de woning van voormalig zangeres Connie Witteman (Vanessa) horen vrijdag het oordeel van de rechtbank. De officier van justitie heeft celstraffen van 12, 18 en 27 maanden cel tegen hen geëist.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bij de inbraak op 7 juli werd een grote hoeveelheid sieraden, dure horloges, contant geld en andere spullen meegenomen. Volgens de advocaat van de slachtoffers is de waarde daarvan geschat op 2,8 miljoen euro. Sommige spullen waren afkomstig van de overleden ex-man van Witteman, Hans Breukhoven.

Hoofdverdachte is Illias L. (23), die volgens het Openbaar Ministerie (OM) op camerabeelden staat en van wie DNA-sporen zijn aangetroffen. L. heeft geen bekentenis afgelegd en beriep zich op zijn zwijgrecht. Hij gaf wel toe dat hij een officier van justitie per telefoon had bedreigd, iets waarvan hij spijt betuigde.

Ontnemingsmaatregel

De broers Tarik A. (23) en Yasin A. (28) ontkenden elke betrokkenheid. Tarik heeft volgens het OM geholpen met de inbraak en Yasin zou de vluchtauto hebben bestuurd.

Naast een vordering van bijna 3,5 ton komt er nog een ontnemingsmaatregel van meer dan 1 miljoen euro. Het zou de verdachten moeten bewegen spullen alsnog terug te geven.