Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

George Baker viert jubileum met concert in Ahoy

WADDINXVEEN - George Baker sluit 2019 spetterend af. Op 27 december geeft de zanger een groot concert in Ahoy, dat in het teken staat van zijn jubileum. George Baker zit dit jaar vijftig jaar in het vak.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

“Ik had er zelf niet zo bij nagedacht”, zegt George Baker voor de camera van het ANP. “Maar mijn management zei: joh, je zit vijftig jaar in het vak, daar moet je toch wel even bij stil blijven staan, dat is toch tamelijk uniek.” Toen het idee voor een jubileumshow in Ahoy ter sprake kwam, was de zanger direct enthousiast. “Ik dacht: potverdorie, dat is toch wel erg leuk.”

Het samenstellen van de show valt nog niet mee. “Het is een jubileum, dus er zullen veel hits in zitten. Ik heb pakweg 44 hitsingles gehad, daar alleen al zou je zo’n concert mee kunnen vullen.” George Baker belooft concertbezoekers “de grootste hits en de beste albumstukken”. “Geen dansende olifanten en balletten, het is gewoon een concert.”

Geheim

De setlist zal voor een groot deel bestaan uit nummers van de Paloma Blanca-lp. “Dat was toch de plaat waarvan er alleen in Nederland al 600.000 verkocht zijn.” Ook trommelt George Baker “wat gastartiesten” op. “Maar niet te veel, ik denk een stuk of twee.” Wie dat zijn, is nog even een geheim. “Maar het zullen niet de minsten zijn, dat kan ik je wel vertellen.”

George Baker kijkt zelf met “heel veel plezier” terug op zijn carrière. “Vooral de tijd met de George Baker Selection vond ik heel gezellig en dat was echt een toptijd. Er zijn natuurlijk altijd minpunten, maar de mooie momenten overheersen echt.”

Nekharen overeind

Eén van die mooie momenten beleefde George Baker in een stadion in Los Angeles. “Ik weet niet meer of het een honkbalwedstrijd was of American football, het is ook al honderd jaar geleden”, lacht de zanger. “In de break sjouwde een brassband het veld op en die begonnen toen Paloma Blanca te spelen. Toen zongen honderdduizend Amerikanen mee. Dan staan echt je nekharen wel overeind.”

Dat hij in 2019 zijn vijftigjarig jubileum mag vieren, had George Baker “helemaal niet” durven dromen. “Toen ik begon in 1969 dacht ik: nou, als ik 40 ben word ik te oud voor dit werk en zal het wel afgelopen zijn. Het ziet er dus iets anders uit.”

Mocht de jubileumshow in Ahoy snel uitverkocht zijn, zit er maar één ding op. “Dan zal ik er nog een moeten geven. Ik ben al blij als ik er één uitverkoop.” Dat is momenteel George Bakers “grootste droom”. “Ik hoop dat dit concert in Ahoy een succes wordt.”