Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Ik heb mezelf aangemeld voor Wie Is De Mol'

Aanstaande zaterdag (NPO1, 20.30 uur) tijdens de ontknoping van Wie Is de Mol? (WIDM) weten we eindelijk wie wekenlang de boel heeft lopen flessen: Merel Westrik, Niels Littooij (Nielson) of toch Sarah Chronis.

'Ik heb mezelf aangemeld voor Wie Is De Mol'

Maar Ron Boszhard, de meest memorabele kandidaat van de laatste jaren, weet het al veel langer.

Zeg het maar.

“Ik hoop Merel.”

Hoop?

“Ja, de verdachtmakingen van Sarah en Niels liggen er te dik bovenop. Dat is natuurlijk een trucje van de makers. Leer mij dat programma kennen, joh. Niemand heeft zich zo goed voorbereid op een WIDM-seizoen als ik vorig jaar.”

Toch lag je er al meteen uit.

“Dat was lullig ja, maar blijkbaar heeft dat toch een onuitwisbare indruk op iedereen gemaakt. Ook op mezelf. Het is misschien wel het mooiste televisie-avontuur dat ik ooit heb mogen beleven. Het klinkt raar, maar het voelde alsof een droom werkelijkheid werd. Ik ben echt een ongelooflijke WIDM-fan. Daarom heb ik mezelf vorig jaar aangemeld. Ik dacht: als ik het zelf niet doe, dan gebeurt het wellicht nooit. En verdomd, ik werd nog gebeld ook! Maandenlang heb ik me voorbereid. Ik keek elke aflevering terug om te zien hoe de Mol te werk gaat. Ook legde ik mijn medekandidaten onder de loep. Dat was ook wel nodig: ik kende bijna niemand!”

Mollen worden nog weleens vergeten, jij niet.

“Nikkie de Jager (NikkieTutorials) zei het nog in de eerste aflevering: Ik wil niet de Ron Boszhard van dit seizoen worden. Dat is dus mijn status. Maar daardoor heb ik ook ongelooflijk veel fans gekregen. Bizar eigenlijk. Zo zie je maar hoe groot dat programma in Nederland is. Als zelfs Panorama mij hier al over belt... In België heet het De Mol. Ook daar kijk ik naar. Fantastisch! Dit seizoen starten ze zonder Mol en een paar jaar geleden werden de kandidaten in de eerste aflevering levend begraven in Mexico. Te gek! Het lijkt wel alsof ze in België veel meer lagen in een programma gooien.”

Is het niet hilarisch als je over drie jaar terugkeert in het programma en dat je ook nog de Mol blijkt te zijn? “Dat zou geweldig zijn, toch?

Ik krijg nog steeds reacties van mensen die hopen dat ik tijdens een of ander spel uit de lift stap. Dat mijn deelname zoveel impact heeft gehad, of beter gezegd mijn exit, had ik natuurlijk nooit verwacht. Zelfs nu ik op een bankje in Portugal zit te bel- len, kijken mensen me raar aan. Alsof ik de Mol ben!”

Maar Merel is dus de Mol volgens jou. En de winnaar?

“Nielson! Sarah zeker niet.”