Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Astrid Holleeder heeft bewijs gemaakt'

AMSTERDAM (ANP) - Astrid Holleeder heeft in de strafzaak tegen haar broer Willem geen bewijs geleverd, maar bewijs proberen te maken. Dat betoogde Willem Holleeders tweede raadsman Robert Malewicz vrijdag tijdens de tweede dag van het pleidooi in de zaak.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Volgens Malewicz is Astrid Holleeder ,,strategisch" omgegaan met de stiekem gemaakte opnamen van gesprekken met haar broer. ,,Ze heeft zelf bepaald welke bandjes ze wel en niet overhandigde en de gespreksopnamen bewust fragmentarisch ingeleverd", zei hij. ,,Ze heeft de zaak gevolgd en is naar aanleiding van wat ze las en hoorde nieuw materiaal gaan zoeken. Daarbij verstrekte ze kopieën en behield ze de originelen", aldus de strafpleiter.

Hij verweet Astrid Holleeder de delen van gesprekken te hebben ingeleverd die haar beschuldigingen aan het adres van haar broer ondersteunen. ,,Dat is de zaak naar je hand zetten: wat het verhaal bevestigt, is welkom. Wat niet past, wordt weggemoffeld." Door die manier van werken kon ze ,,het beeld van haar broer manipuleren" en bovendien ,,de context van de gesprekken veranderen", aldus Malewicz.