Benzema schiet Real naar winst op Huesca

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft met veel moeite van SD Huesca gewonnen. De Madrilenen wisten tegen de nummer laatst van La Liga op het nippertje met 3-2 te winnen. Zo wist de ploeg na winst op Celta de Vigo (2-0) ook de tweede wedstrijd onder de teruggekeerde trainer Zinédine Zidane te winnen. Zidane mocht Benzema danken. De Franse spits schoot een minuut voor tijd fraai binnen.

Zidane had een plaatsje onder de lat ingeruimd voor zijn zoon Luca. De vorige wedstrijd die Luca keepte was de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen. Ook toen was zijn vader de trainer. Ondanks twee tegentreffers stapten de Zidanes alsnog met een grote glimlach van het veld.

De Colombiaan Cucho liet vader en zoon Zidane nog wel schrikken door Huesca in de 3e minuut verrassend op voorsprong te zetten. Het duurde 22 minuten voordat Real de balans weer herstelde. Isco, die onder Zidane weer speeltijd krijgt, tikte binnen.

Kansen op winst

In de eerste minuut van de tweede helft was Benzema dicht bij de Madrileense voorsprong. De poging van de Fransman eindigde in de handschoenen van Roberto Santamaría. Even later stond Benzema aan de basis van de 2-1, die Dani Ceballos maakte.

Een kwartier voor tijd was het plots 2-2 via Xabier Etxeita die de bal via zijn hoofd in het doel kreeg. Vervolgens had Huesca zelfs kansen op winst maar het was uiteindelijk de klasse van Benzema die het verschil maakte.

Real Madrid heeft na 29 wedstrijden 57 punten en het gat met de nummer twee en grote rivaal Atlético Madrid is 2 punten. Het ongelukkige Huesca staat op 22 punten, 7 achter de veilige zeventiende plaats.