Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gevonden voorwerpen: 'Dokter, ik gleed uit in de douche...'

Van gloeilamp tot colafles, van vibrator tot smartphone... Soms doen doktoren wonderlijke maag- en darmvondsten. Uit de editie van augustus van 2021: gênante doktersbezoekjes.

Gevonden voorwerpen

Dunn and Dumber

Voor het programma Jackass deed Ryan Dunn ook een duit in het (menselijke) zakje. In de eerste bioscoopfilm uit 2002 slikt hij als huis-tuin-en-keukenstunt een dinky toy door met behulp van een condoom en een handvol glijmiddel. Vervolgens meldt hij zich bij de radioloog.

De grote grap moest zijn dat er een dinky toy op de röntgenfoto te zien was en dat lukte. Na de opnames werd het autootje operatief verwijderd. De röntgenfoto mocht Dunn als trofee meenemen. Dus eind goed al goed.

Overigens is deze röntgenfoto van Dunn tegenwoordig te bewonderen in Nederland. De Nederlandse advocaat en kunstverzamelaar Aernoud Bourdrez vond de röntgenfoto namelijk zo geweldig dat hij Dunn benaderde met het voorstel de foto te ruilen voor een gifgroene DAF 46.

Dunn ging akkoord en sindsdien is de foto te bewonderen in de galerie van Bourdrez in Amsterdam. Dunn zelf is nergens meer te bewonderen. Op 20 juni 2011 werd een auto, maar dan iets groter dan een dinky toy, Dunn alsnog fataal. Hij kwam die dag om het leven toen hij ermee tegen een boom reed.

Dinky Toy

SpongeBob

Artsen in Saoedi-Arabië waren stomverbaasd toen ze een merkwaardig object aantroffen op de röntgenfoto’s van een 16 maanden oude peuter. De ouders hadden het kind naar het ziekenhuis gebracht omdat ze het vermoeden hadden dat het iets vreemds had ingeslikt.

SpongeBob

“Vanaf de zijkant gezien leek het object niet al te groot,” verklaarde arts Ghofran Ageely. “Maar toen ik de voorkant zag, was het al een stuk groter. Ik herkende het object toen meteen: SpongeBob!”

Het poppetje werd zonder verdere complicaties verwijderd. SpongeBob Square- Pants mocht na zijn ongebruikelijk uitstapje naar de slokdarm van het jochie weer gewoon mee naar huis.

Buzz Lightyear

In een ander persoon werd ooit eens een pop van Buzz Lightyear aangetroffen. De patiënt bleef onbekend. De röntgenfoto werd wel vrijgegeven. De lijfspreuk van Buzz ‘To infinity and beyond’ kwam door zijn ongemakkelijke situatie aardig in het geding. Eerst maar eens de uitgang, oftewel de anus vinden. Gelukkig wisten de artsen de pop uit de man te verwijderen. Ook ooit gevonden in een maag: een barbiepop. Maar die is natuurlijk wel een stuk ranker gebouwd dan Buzz en SpongeBob.

Buikschat

Naalden, haarspelden, ringen, etc...

November dit jaar waren artsen in India stomverbaasd toen ze in de maag van een vrouw tientallen metalen voorwerpen aantroffen. De patiënte, waarvan alleen de naam Sangita werd vrijgegeven, werd iets eerder opgenomen met heftige buikpijnen. De oorzaak diende zich snel aan toen de artsen een grote knobbel in haar maag ontdekten die bleek te bestaan uit tientallen metalen voorwerpen. Enkele haarspelden die ze kennelijk als maaltje had gehad, dreigden haar long te perforeren. Een ander voorwerp doorboorde haar maagwand al. Kortom, een spoedoperatie was noodzakelijk. In de maag werd van alles aangetroffen, naast de haarspelden bijvoorbeeld ook armbanden, ringen en een ketting.

Sleutel

Nog veel meer bizarre vondsten

Natuurlijk staan de meeste mensen met een bizarre maag- of darminhoud niet te springen om met naam en toenaam in het nieuws te komen. Zeker niet omdat de vreemde inhoud in de endeldarm of vagina vaak gevolg is van vreemde seksspelletjes. Zoals de vrouw van wie doktoren alleen de röntgenfoto publiekelijk maakten. Bij haar werd een vibrator in haar darmen gevonden. Raar, maar daar we kunnen ons – met enige tegenzin – nog wel iets bij voorstellen. Wat de foto zo bijzonder maakt zijn de twee slavorken die erbij werden aangetroffen. Kennelijk had iemand in haar omgeving gedacht: geen zorg, ik haal die vibrator er wel even uit met deze vorken.

Ook vonden doktoren ooit een intacte gloeilamp in iemands achterste. Bij een ander een stekker. Hopelijk hebben ze die twee mensen met elkaar in contact gebracht. Bij weer een ander werd een zonnebril aangetroffen. En een meisje at ooit meer dan dertig magneetjes op ‘omdat deze zo leken op de koekjes die haar moeder vaak kocht’. Ook werd er ooit een complete colafles in iemands endeldarm gevonden. Waarschijnlijk een gevalletje van ‘de batterijen van de vibrator zijn leeg, maar ik heb nog wel een ander idee’. Ten slotte meldde zich ook een man bij de arts bij wie een smartphone diep tussen zijn billen werd aangetroffen. Hoe hij het ziekenhuis gebeld heeft, is niet bekend.

Vibrator en twee slavorken

Geluksmunten

263 muntstukken plus een hoop spijkers en scheermesjes troffen geschokte doktoren in de maag van een Indiër, die anoniem wenst te blijven. De man had zich in het ziekenhuis gemeld met klachten over ernstige maagpijn. Hij werd direct geopereerd. Een riskante zaak, want enkele spijkers en scheermesjes zaten vast in de maag. Het liep goed af en de man herstelde volledig. Zijn familie vermoedt dat de man begonnen was met zijn vreemde eetgewoontes toen hij met een depressie te kampen kreeg. Hij was taxichauffeur en slikte onder andere munten door die hij als betaling had ontvangen, zo vertelden familieleden. De man beloofde zijn artsen voortaan wat lichtere maaltijden te nuttigen. En mocht hij toch in oude gewoonten terugvallen, dan kan hij altijd nog aan het werk bij de Efteling als de munten uitpoepende Ezeltje-Strek-Je.

Een mes

Diamant

De 80-jarige Amerikaanse Miriam Tucker had enige tijd mogelijk de meest kostbare maaginhoud ter wereld. In 2013 nam ze deel aan een benefietactie voor het goede doel. Die avond waren er dure glazen champagne te koop. In een ervan zat een diamant. Alleen stond niemand te juichen nadat iedereen zijn glas al lang leeggedronken had. De diamant zat in geen enkel glas. Dacht men. Maar Miriam had al een voorgevoel dat ze iets te gulzig had gedronken, en jawel, in haar glas zat de diamant ter waarde van 4000 euro. Met de nadruk op zat, want ze had hem met de drank naar binnen geslokt. Gelukkig was het geen enorm ding, zodat het in principe een gevalletje zou worden van ‘erin via de roeperd, eruit via de poeperd’. Maar omdat de vrouw toch voor een darmonderzoek naar het ziekenhuis moest, liet ze de diamant daar gelijk maar verwijderen.

Man bijt vliegtuig

Veelvuldig melden mensen zich bij het ziekenhuis omdat ze naar eigen zeggen per ongeluk op merkwaardige dingen zijn gaan zitten. Terwijl de dokters ook wel weten dat de voorwerpen in de meeste gevallen door seksuele handelingen in het lichaam zijn beland. Het daadwerkelijk opeten van metalen en andere onverteerbare objecten doorslikken is in de medische wereld ook geen onbekend fenomeen. Er is zelfs een medische term voor: pica. Een aandoening, vaak door een mentale oorzaak, waardoor personen niet-eetbare dingen toch in hun mond stoppen en doorslikken. De term pica komt van het Latijnse woord voor de ekster, Pica pica, die bekendstaat om zijn omnivore eetgedrag en daarbij ook vreemde, vaak glimmende, voorwerpen niet schuwt.

Meneer Alleseter was de bekendste persoon die aan pica leed. De Fransman maakte er uiteindelijk maar zijn beroep van. Hij werd beroemd door zijn optredens waarbij hij metaal, glas en rubber at en zelfs complete televisies, winkelwagens en fietsen verorberde. Maar zijn ‘hoofdmaaltijd’ blijft natuurlijk het Cessna-toe-stel dat hij beetje bij beetje verorberde.

Als kind was hij begonnen met zijn ‘speciale dieet’, publiekelijk deed hij dat vanaf 1966. Michel Lotito, zoals hij werkelijk heette, at ongeveer een kilo aan onverteerbare objecten per dag. Om de boel enigszins soepeltjes door het lijf te laten ‘glijden’ dronk hij voor zijn optredens minerale olie en veel water. Opvallend genoeg ondervond hij er vrijwel geen negatieve effecten door, terwijl hij wel ziek werd van bananen en eieren. Daar kon zijn maag echt niet tegen. Hij overleed in 2007, op 57-jarige leeftijd op natuurlijke wijze. Tijdens zijn leven at hij, zo schatte men, ongeveer negen ton metaal.

Bizar
  • Jackass e.a.