Lazio stijgt naar plek vijf na winst bij Inter

MILAAN (ANP) - Lazio heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van de concurrenten in de 29e speelronde van de Serie A. De ploeg uit Rome won knap met 1-0 bij Internazionale.

Sergej Milinkovic-Savic was in de 13e minuut verantwoordelijk voor de enige treffer van de bezoekers. De Servische middenvelder kopte op aangeven van de Spanjaard Luis Alberto bij de tweede paal binnen. Keeper Samir Handanovic voorkwam daarna dat Bastos en Alberto doel troffen. Keita Baldé miste namens Inter nog een aardige kans op de 1-1.

Na rust scoorde Felipe Caicedo bijna na een solo, maar de Albanese doelman Thomas Strakosha wist ternauwernood te redden. Omdat Inter, nog steeds zonder aanvaller Mauro Icardi, aanvallend onmachtig was, bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Champions League

Voor de derde en vierde plek, die recht geven op deelname aan de Champions League, komen nog veel ploegen in aanmerking. Lazio klim door de winst (48 punten) over stadgenoot AS Roma (47) - dat verloor van Napoli - heen naar de vijfde plaats. Naast de nummer drie Inter (53) verloor ook de nummer vier AC Milan (51). Lazio heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.