Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Arsenal zoekt stabiliteit buiten Londen

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft na de zege op Newcastle United (2-0) weer een ticket voor de Champions League in handen, maar trainer Unai Emery weet dat de verschillen miniem zijn. Op gepaste afstand van de titelkandidaten Liverpool en Manchester City strijden vier clubs om de resterende twee plaatsen voor de Champions League. ,,Voor ons is de uitdaging om in uitwedstrijden net zo stabiel te presteren als thuis'', zei Emery na de tiende competitiezege op rij voor eigen publiek.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Arsenal nestelde zich daardoor op de derde plek met 63 punten. Tottenham Hotspur, Manchester United (beide 61) en Chelsea (60) zijn ook volop in de race voor een plek in de Champions League. ,,We hebben nog zeven wedstrijden te gaan en we weten dat we nog heel veel punten moeten pakken'', aldus Emery, wiens elftal 44 van de 63 punten in het eigen Emirates-stadion binnenhaalde.

,,Zondag spelen we tegen Everton, dat wordt weer een enorme uitdaging. Het is een uitwedstrijd, daarin moeten we ook stabiel gaan presteren.'' Van de resterende zeven duels speelt Arsenal er maar liefst vijf buiten Londen.