Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mick Schumacher treedt in voetsporen van vader Michael

Vandaag is het eindelijk zover voor Mick Schumacher. Hij maakt zijn eerste meters in een Ferrari. Hij treedt hiermee in de voetstappen van vader Michael die bij het Italiaanse team zijn grootste successen beleefde.

Mick Schumacher treedt in voetsporen van vader Michael

Mick Schumacher

De 20-jarige Duitser rijdt op dit moment in de Formule 2 en zit in het opleidingsprogramma van Ferrari. Vorig jaar won hij glansrijk de Formule 3 en dus wordt hem een grote toekomst voorspeld. Natuurlijk ook omdat hij de genen heeft van vader Michael.

Ferrari

Begin dit jaar werd Mick opgenomen in het talentenprogramma en vandaag mag hij al zijn eerste meters in het rode scheurmonster maken. Dat is niet zijn enige test want woensdag mag hij rondrijden in een Alfa Romeo, wat het dochterteam van Ferrari is.

Emotie

Over zijn eerste meters in een Ferrari zei Schumacher het volgende: “Er zullen zeker emoties zijn.” De rijder houdt zich nu vooral bezig met het Formule 2 kampioenschap. In de eerste twee races van het seizoen werd hij zesde en achtste.

Michael Schumacher

Over hoe het met vader Michael gaat is nog altijd onbekend. De oud-coureur liep hersenschade op tijdens een ski-ongeluk een aantal jaar geleden en de familie wil daar geen uitspraken over doen. Wel gaan er verschillende verhalen in de rondte van mensen die op bezoek zijn geweest bij de Duitser.