Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Bronckhorst: goed gesprek met Berghuis

ROTTERDAM (ANP) - Giovanni van Bronckhorst en Steven Berghuis hebben hun meningsverschil uitgepraat. Dat zei de trainer van Feyenoord in zijn vooruitblik op de thuiswedstrijd van donderdag tegen sc Heerenveen, meldt RTV Rijnmond.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Van Bronckhorst hield Berghuis zondag bij FC Utrecht (3-2 verlies) buiten het basisteam. Hij zei voor de camera dat hij dat om tactische redenen deed. Berghuis gaf na het duel echter aan dat hij om disciplinaire redenen, na een incident op de training, op de reservebank moest zitten.

,,Ik heb met alle goede bedoelingen geprobeerd het team te beschermen. Dus maakte ik de keuze om het zo te verwoorden naar buiten toe. Uiteindelijk is dat achteraf niet de juiste keuze geweest. Daar leer ik van'', aldus Van Bronckhorst, die bevestigde dat het ging om een duel op de training. ,,Hij zette een tackle in op een speler. Dat vond ik te zwaar. Dus nam ik deze beslissing. Ik heb een goed gesprek gehad met Berghuis. Hij is altijd heel schuldbewust en maakte ook zijn excuses. We moeten vooruit. Steven, maar ik ook.''