Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Utrecht na de rust ruim langs VVV-Venlo

VENLO (ANP) - FC Utrecht heeft dankzij een sterke tweede helft met grote cijfers gewonnen bij VVV-Venlo: 2-6. De ploeg van trainer Dick Advocaat keek bij de rust nog tegen een achterstand van 2-1 aan. Met twee treffers (1-1 en 2-2) had Riechedly Bazoer een flink aandeel in de vierde uitzege op rij. Daarmee evenaarde FC Utrecht een clubrecord uit 1971.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het team van Advocaat is nu al acht competitieduels ongeslagen. FC Utrecht staat nu als nummer vijf op één punt van Feyenoord, dat donderdag tegen sc Heerenveen speelt, en op vijf punten van nummer drie AZ. VVV-Venlo, dat uit de laatste zeven duels slechts vier punten pakte, bleef in de middenmoot hangen.

Mede dankzij een snelle actie van een ballenjongen kwam VVV op voorsprong. Joris van Overeem verdedigde zwak uit waarna Johnatan Opoku raak schoot (1-0). FC Utrecht sloeg via Bazoer snel terug: 1-1. Vlak voor de rust scoorde ook Patrick Joosten, gehuurd van FC Utrecht, met een afstandsschot (2-1).

Na de pauze drong het opgepepte FC Utrecht sterk aan. Eerst was het Bazoer die met een ferme uithaal doel trof (2-2). Danny Post (eigen goal), Sean Klaiber, Sander van de Streek en invaller Michiel Kramer zorgden nadien alsnog voor een uitbundige zege voor FC Utrecht.