Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ajax-stewards probeerden tevergeefs spandoek Scherpen weg te halen

Keeper Kjell Scherpen is niet geliefd bij een aantal Ajax-fans. Dat lieten de supporters tijdens de wedstrijd FC-Emmen-Ajax, maar al te duidelijk weten.

Ajax-stewards probeerden tevergeefs spandoek Scherpen weg te halen

Ajax

Tijdens de wedstrijd, die Ajax met 2-5 won, ging het niet om het spel maar over FC Emmen-keeper Kjell Scherpen. De doelman staat in belangstelling van de Amsterdamse club, maar daar is een deel van de fans niet blij mee. Vooral de zogenaamde F-Side liet op social media weten tegen de speler zijn. Dat hebben nu ook een aantal fans bekrachtigd door middel van een spandoek.

Spandoek

Op het doek dat in het uitvak hing stond “Scherpen kakkerlak” geschreven. De keeper heeft namelijk toen hij 11 jaar was, zich negatief uitgelaten over Ajax en dat kan er bij een aantal fans niet in.

Ingrijpen

FC Emmen wilde ingrijpen en het spandoek weg laten halen. Dit gaven ze door aan de stewards van Ajax, maar die kregen dit niet voor elkaar. De supporters wilde niet dat het doek wegging. “Ik vind dat we het eigenlijk niet moeten bespreken, want je geeft daarmee credits aan mensen die een belachelijk spandoek maken en de vijfhonderd mensen in dat vak die dat kennelijk ook prima vinden”, liet Emmen-trainer Dick Lukkien weten aan RTV Drenthe. “Ik neem er in ieder geval afstand van. Hoe haal je het in je hoofd om zo’n spandoek te maken.”